Do it now! Sometimes later becomes never…

Er gewoon aan beginnen… met de nodige goede raad.

Er komt heel wat kijken bij het verkopen van je woning, ook emotioneel kan dat verrassen. Verkopen is loslaten en een nieuw avontuur starten. Dit stappenplan helpt je stap voor stap en ruimte per ruimte. Alles wat je zelf kan doen en op je eigen tempo… in 6 stappen!

STAP 1: opruimen
Zoveel mogelijk opbergen. Wanneer alles vol staat of uitpuilt lijken de ruimtes kleiner en denken kandidaat-kopers misschien dat de woning te klein is… Stockeer wat je de eerste 6 maanden niet meer nodig hebt in dozen. Zet ze netjes samen, naar een storage-unit of ergens waar het niet te veel stoort. (garage, zolder, achter de deur van een derde kamer,…)

STAP 2: depersonaliseren
Persoonlijke items leiden af en maken het moeilijk voor potentiële kopers om zich er te kunnen zien wonen. Fotokaders bijvoorbeeld kan je na het maken van de interieurfoto’s en na elke bezichtiging eventueel terug zetten.

STAP 3: herstellen
Renoveren is zeker niet de bedoeling, maar kleine herstellingen maken wel een grote impact. We denken hierbij aan een losse plint, een piepende deur, rommel, een lamp die niet werkt,… ‘Werk’ laat namelijk de waarde gevoelsmatig dalen!

STAP 4: neutraliseren
Hoe neutraler, hoe rustiger. Felle kleuren en drukke prints eisen teveel aandacht. Best case… kan 20% van de bezoekers er voorbij kijken, én moeten ze bereid zijn om het werk te doen en de kost te betalen om het aan te passen.

STAP 5: schoonmaken
Grondig schoonmaken is niet alleen een goede voorbereiding op de naderende verhuis. Een propere woning vertelt dat de huidige bewoners er graag wonen, en dat werkt aantrekkelijk. Goed onderhouden wil zeggen minder werk en kosten, en is dus waardevoller.

STAP 6: sfeer creëren
Een warm welkom gevoel aanbieden bij elke bezichtiging werkt zeer goed. Een gezellig interieur, verse bloemen, frisse geuren,… maken het aangenaam vertoeven voor kandidaat-kopers.

Een kandidaat-koper komt niet kijken hoe jij woont, maar wel of de woning geschikt is voor hen. Dit stappenplan helpt je om terug naar de basis te gaan. Een ordelijke en propere woning met licht, ruimte en een goede flow voor een rustgevend en uitnodigend effect.

Weet je niet goed hoe en wat, en waar te beginnen?
Met een advies op maat kan ik je helpen om jou interieur en exterieur op punt te zetten voor een optimale presentatie. Maak je eigendom klaar voor verkoop en laat het volledige potentieel zien.